Werk met mij

Wim van Witzenburg

Wim van Witzenburg

Hoe is het balletje gaan rollen?

Sinds 2006 ben ik ingeschreven bij de KvK en noem mijzelf een ZP’er (Zelfstandig Professional).

Daarvoor was ik commercieel manager bij een ICT reseller. De intermediair rol tussen inkoop en verkoop heeft mij altijd erg aangetrokken.

Na meegedaan te hebben vanuit mijn sales-kant aan Europese aanbestedingen vond ik dat er zo veel eisen werden gesteld aan leveranciers. Slimme vragen waarmee je je als leverancier kon onderscheiden werden niet gesteld.

Om een lang verhaal kort te maken vond ik het wel een leuke uitdaging om juist eens vanuit het (klant)perspectief me in (Europese) aanbestedingen te verdiepen.

Na enkele goede gesprekken met het thuisfront en een paar klanten heb ik mij ingeschreven als ICT Inkoop- en Adviesbureau bij de KvK.

Voor mijn eerste opdracht kon ik direct aan de slag bij een trouwe klant en is het balletje gaan rollen. Contacten met leveranciers had ik vanuit mijn vorige commerciële functie. ICT in gemeenteland is complex en tegelijkertijd liggen overal dezelfde uitdagingen.

Teamplayer

Zelfstandig

Betrouwbaar

Gedreven

Integer

Intrinsiek gemotiveerd

Doelgericht zonder het proces uit het oog te verliezen

Het leukste aan mijn werk

Het leukste aan mijn werk is, dat er iedere keer nieuwe dingen op mijn pad komen. Daarnaast is het geweldig om mijn opdrachtgevers te helpen met zaken waar men niet aan toe komt of niet ziet zitten. Zoals b.v. opruimacties van contracten, het beëindigen van contracten omdat software of abonnementen niet meer in gebruik zijn en gewoon worden betaald aan de leverancier, Inkoop en/of projectleiding bij Europese aanbestedingen.

Ik ben een echte teamspeler

Ik ben een echte teamspeler die graag samenwerkt met mijn directe teamgenoten. Daarnaast heb ik een ‘hands-on’ mentaliteit en trek ik mijn eigen plan om schot in de zaken te houden.

Inmiddels ben ik bij enkele opdrachtgevers meerdere keren gevraagd om projecten te (bege)leiden of voor langere tijd aan het werk.

Zie voor aanvullende informatie mijn portfolio en aanbevelingen.

Trust

Waarom kiezen voor ICT Inkoop- en Adviesbureau

Persoonlijk en betrokken

Ik voel me betrokken bij de situatie van mijn klanten. Met meer dan 25 jaar ervaring ken ik de branche. Ik fungeer als klankbord bij lastige vraagstukken en verzorg de coördinatie van ICT projecten. Onbegrijpelijk vakjargon wordt vertaald naar pasklare oplossingen.

Besparen op uw ICT (licentie) inkoop en inkoopproces

Flink besparen op uw directe ICT (licentie) inkoop en op uw inkoopproces. Daar ben ik goed in. Ik zorg ervoor dat u alleen betaalt voor datgene wat u gebruikt. Plus dat u optimaal gebruik maakt van uw licenties en alle contracten op orde hebt. In de praktijk kan dit een besparing opleveren tot meer dan dertig procent! Hoe groot uw voordeel is, hangt af van uw product of dienst en uw specifieke wensen en eisen.

Europese aanbesteding

Het begeleiden en uitvoeren van een Europese aanbesteding is geen gemakkelijke taak. Ik help u met de juiste aanpak. Ik werk samen met geselecteerde aanbestedingsdeskundigen en aanbestedingsjuristen die hun kennis, expertise en ervaring inzetten. Zo worden aanbestedingsdiensten op een efficiënte en effectieve manier ondersteund.

Contractmanagement

Als contractmanager ben ik de schakel tussen de interne klant en de leverancier. Krijgt de interne klant wat door de leverancier is aangeboden? Afspraken en looptijd van een contract worden bewaakt. Tussentijdse evaluatie gesprekken maken onderdeel uit van contractmanagement. Tijdige signalering om een lopend contract te verlengen/beëindigen of een nieuwe aanbesteding op te starten zijn cruciaal.

Projectmanagementvaardigheden

Ik beschik over de benodigde projectmanagementvaardigheden die van belang zijn bij een Europese aanbesteding. Ook heb ik uitgebreide ervaring en expertise in de juridische, financieel-economische en materietechnische aspecten. U kunt uw aanbesteding met een gerust hart volledig aan mij uitbesteden.

Inventarisatie

Ik maak een inventarisatie van uw huidige licentiecontracten. Het daadwerkelijk gebruik van uw licenties wordt beoordeeld. Zodoende geef ik u aan in welke situaties u teveel betaalt. Of waarvan het gebruik aanzienlijk minder is dan de ingekochte en geïnstalleerde licenties.

Plan van aanpak

In een plan van aanpak geef ik aan welke contracten opgezegd, aangepast of heronderhandeld kunnen worden. Ik kan u al deze diensten leveren op detacheringsbasis, projectbasis of resultaatbasis. Ook kan ik u adviseren over de te kiezen contractvormen. Zoals koop of huur met daarbij wel of geen jaarlijkse onderhoudsvergoedingen (Software Assurance).  

8-stappen inkoopmodel

Bij een inkoopproject maakt ik gebruik van het acht stappen inkoopmodel. Afhankelijk van de informatie die beschikbaar is en de sector waarbinnen u werkzaam bent, worden de stappen in meer of mindere mate uitgevoerd.  

Bedrijfsgegevens

 

Uitgeest (Noord-Holland)

+31(0)6 4632 1615

wim@ictinkoopenadviesbureau.nl

l

KvK nummer 54315425